Pečené kura – najlepší recept na prípravu doma

Upiecť kura nie je problém Ťažšie je upiecť skvelé kurča. Najprv jemne odstráňte zo surového kuraťa kožu. Pod kožu vopchajte zopár kúskov masla. Kura osoľte, okoreňte špeciálnou zmesou na pečené kura pod kožou i kožu a priložte ju späť. Môžete pridať i bylinky, napríklad oregano. Potrite kura olejom, podlejte vodou cca 2dcl a predhrejte rúru na 250 stupňov a pečte 10 minút.

Následne prikryte vrchnákom alebo alobalom, znížte teplotu rúry na 180 stupňov a pomaly pečte hodinu a pol. Nezabudnite podlievať šťavou z výpeku. Odkryte a pripečte aspoň 10 minút. Kura je upečené ak chytíte stehno a trochu ho potočíte. Ak sa mäso oddeľuje od kosti, kura je upečené.

www.KuponyZdarma.sk

Nakupujte lacnejšie!